TR
 Kiralama Koşulları

KİRALAMA KOŞULLARI

ARD GROUP FİLO OTOMOTİV A.Ş.  (Bundan sonra kısaca ARD FİLO KİRALAMA olarak zikredilecektir) tarafından verilecek günlük kiralama hizmeti için akdedilecek ve ARD FİLO KİRALAMA tarafından tek taraflı olarak önceden hazırlanmış sözleşme içeriği ve kiralama koşulları hakkında bilgilendirme konuları aşağıda siz değerli müşterilerimizin bilgisine sunulmuştur.

I- KULLANICIYA İLİŞKİN KOŞULLAR

Kiralanan aracı yalnızca sözleşme ve teslimat formunda belirtilen kişi/kişiler kullanabilir. Sözleşmede belirtilmeyen üçüncü kişilerin, aracı kullanmaları halinde meydana gelebilecek hasarlarda, hiçbir hasar güvencesi geçerli değildir. Araç kullanıcı sayısını arttırabilmek için şubelerimizden veya online rezervasyon esnasında, “Ek Sürücü” hizmeti satın alabilirsiniz.

Yaş ve Ehliyet Yılı Koşulları

Müşterinin kiralamak istediği araç ekonomi grup araçlardan ise müşterinin en az 23 yaşında olması ve 2 yıllık ehliyetinin olması, orta grup araçlarda 26 yaşında olması ve 3 yıllık ehliyetinin olması, üst grup araçlardan ise 30 yaşında olması ve 4 yıllık ehliyetinin olması gerekmektedir.

Bu koşulları hem Müşteri hem de ek sürücünün sağlaması gerekmektedir. Ehliyet üzerinde T.C. kimlik numarası bulunması zorunludur. Yeni kimliklerle birleşik ehliyetler ile kiralama yapılamaz. Yanınızda ehliyetiniz bulunmak zorundadır.

MÜŞTERİ, aracın kiralanması için gerekli yaş ve ehliyet şartlarını sağlamamasına rağmen araç kiralaması halinde ARD FİLO KİRALAMA , aracı MÜŞTERİ’ ya teslim etmeyecektir. Bu halde online olarak ödeme yapıldıysa ödenen kira bedeli ARD FİLO KİRALAMA tarafından cezai şart olarak sayılıp iade edilmeyecek, MÜŞTERİ kira bedelini henüz ödemediyse bir günlük kira tutarındaki ceza bedelini gecikmeksizin ARD FİLO KİRALAMA ’nın hesap numarasına nakden ve defaten ödeyecektir.

Finansal Koşullar

ARD FİLO KİRALAMA, araç tesliminden önce MÜŞTERİ ve ek sürünün risk geçmişini analiz ederek araç kiralama yapmakta olup, finansal risk durumu veya kiralama kriterleri itibariyle uygun görmediği kişilere araç kiralama hizmeti sunmayabilir. Bu durumda, varsa müşterinin ödediği bedel kendisine iade edilecektir.

II- KİRALAMA SÜRESİ, SÜRENİN UZATILMASI VE CEZAİ KOŞULLAR

Araçlarımız en az 30 gün için kiralanabilir.  Kiralama süresi 31 gün ve üzeri olan kiralamalarda aylık kira bedeli kararlaştırılır.

Kira süresinin sona ermesi üzerine MÜŞTERİ kira süresini tek taraflı olarak uzatamayacaktır. Kira süresi ARD FİLO KİRALAMA ’nın onayı ile uzatılabilir. Kira süresinin uzatılması halinde sözleşmede kararlaştırılan araç dışında başka araç teklif edilebilir. Bu durumda, önceki araç iade edilmelidir.

ARD FİLO KİRALAMA, uzatma talebini onaylamaz ve araç da iade edilmezse aracın iade edilmediği her gün için günlük kira bedeline ek olarak ayrıca kira bedelinin üç katı miktarında cezai bedel tahsil edilir.

III- ÖDEME KOŞULLARI, TEMİNAT VE GÜVENLİK

Aracın günlük kira bedeline ve diğer tüm giderlere ilişkin ödemeler kira süresinin başlangıcında MÜŞTERİ tarafından belirtilen geçerli bir kredi kartı ile yahut nakit olarak yapılacaktır.

Ayrıca kiralama başlangıcında MÜŞTERİ’ nın belirttiği kredi kartından veya nakit olarak teminat olarak -sözleşmeye konu aracın niteliğine ve kira süresine göre- ARD FİLO KİRALAMA tarafından takdir edilecek tutarda tahsilat yapılacaktır. Tahsil edilen bu teminat, aracın size teslim edildiği gibi geri alınması ve sözleşmeden kaynaklı ARD FİLO KİRALAMA ’nın başkaca bir alacağının bulunmaması durumunda en geç 15 gün içerisinde tamamen iade edilmektedir. ARD FİLO KİRALAMA , kiralama süresi içinde doğan trafik cezası, HGS Geçiş Bedelleri, otopark ücretleri, hizmet bedelleri, hasar bedelleri ve sözleşmeden doğan her türlü alacağını söz konusu teminattan tahsile yetkili olacaktır. Teminatın yeterli olmaması durumunda, MÜŞTERİ bakiye borcunu ayrıca ödeyecektir.


IV- YAKIT

Yakıt bedeli müşteriye aittir. Aracın ne kadar yakıtla teslim edildiği ve Müşteri tarafından ne kadar depo yakıt ile geri verildiği araç teslimi esnasında düzenlenecek Araç Teslim Formu ile kayıt altına alınacaktır. Aracın geri dönüşündeki depo oranının aracın ilk teslim anındaki oranından aşağıda olması halinde ise; eksik yakıt nispetince hesaplanacak yakıt bedeli ve bu bedel üzerinden hesaplanacak %40 oranında yakıt hizmet bedeli Müşteriden tahsil edilecektir.

V- KİLOMETRE LİMİTLERİ VE LİMİT AŞIMI

Araçların günlük kilometre limitleri bulunmakta olup, bu limitler her bir araç bakımından sözleşme başlangıcında kararlaştırılır. Belirtilen kilometre limitlerinin aşılması durumunda aşan her kilometre başına 4 TL kilometre aşım ücreti Müşteriden tahsil edilir. Dilerseniz VIII- EK ÜRÜN, SİGORTA VE HİZMETLER bölümünde yer alan ek kilometre paketlerini satın alarak kilometre limitinizi yükseltebilirsiniz. Kilometre limitleri günlük 100 KM aylık 3.000 KM dir.

VI- HGS, TRAFİK CEZASI, OTOPARK VB. ÜCRETLER VE HİZMET BEDELLERİ

Kiralama süresince yapılacak tüm HGS geçiş bedelleri, otopark ücreti, trafik cezası, çekme ücreti v.b. bedeller ve bu bedeller üzerinden hesaplanacak %25 hizmet bedeli müşteri tarafından ödenecektir.

Standart HGS limitinin yeterli olmayacağı (Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, Avrasya Tüneli v.b.) güzergahlardan geçiş yapılacağı takdirde, sözleşmenin kurulması esnasında ARD FİLO KİRALAMA’ nın bilgilendirilerek uygun bakiyenin yüklenmesini sağlanmalıdır. Kiralama süresince yapılacak tüm HGS geçiş bedelleri ve ferileri (kaçak geçiş cezası, avukatlık ve yargılama masrafları v.b.) ile hizmet bedeli müşteri tarafından ödenecek, teminat tutarının yapılan geçiş bedellerini karşılamaya yetmemesi veya ihlalli geçiş yapılması halinde tahsil edilemeyen bakiye bedel müşteri tarafından ayrıca ödenecektir.

VII- ARAÇ TESLİMİ VE ARACIN İADESİ

Araç sözleşme/ araç teslim formu karşılığı teslim edilecektir ve araç teslim alındığı hali ile aracın teslim edildiği yerdeki ARD FİLO KİRALAMA ofisine/teslim noktasına temiz bir şekilde iade edilecektir. Başka bir teslim noktasına araç teslimi yapılacaksa, buna ilişkin ek hizmet paketinin alınmış olması gerekir. Bu paket satın alınmadan farklı bir hizmet noktasına araç iadesi halinde ARD FİLO KİRALAMA, farklı teslim noktasına iade için belirlediği ek hizmet paketi bedelini müşteriden tahsil eder.

Müşteri aracı teslim alırken ve teslim ederken kontrol etmeli ve araç teslim formunun aracın durumuna uygun olarak düzenlendiğinden emin olarak teslim formunu imzalamalıdır. Araç tesliminden sonra, tutanağın aksi iddia edilemez.

Müşteri, ARD FİLO KİRALAMA’ ya kira süresinin bitiminde veya sözleşmenin ARD FİLO KİRALAMA tarafından müşterinin yükümlülüklerine aykırı davranması nedeniyle feshedilmesi ya da sözleşmenin herhangi bir nedenle sona ermesi halinde aracı iade edecektir.

Aracın sözleşme başlangıcında kararlaştırılan iade gün ve saatinde teslim edilmesi zorunludur. Kararlaştırılan teslim saatini 1 saate kadar aşan gecikmelerde herhangi bir ek ücret talep edilmez. Ancak 1 saat – 2 saat (bu saatler dahil) arası gecikmelerde günlük kira ücretinin 1/3 ü kadar, 2 saati de aşan gecikmelerde ise 1 günlük kira bedeli cezai şart olarak tahsil edilir.

Erken iade halinde ücret iadesi yapılmayacaktır.

Ayrıca aracın kira süresi sona erdiği halde 2 günden fazla getirilmemesi hali ARD FİLO KİRALAMA açısından güveni kötüye kullanma kabul edilir ve bu durumda KİRACI’dan aracın güncel rayiç bedeli ve tüm zararları talep ve tahsil edilir. Ayrıca aracın teslim edilmemesinin hukuki ve cezai yaptırımları bulunmaktadır.

VIII- EK ÜRÜN, SİGORTA VE HİZMETLER

Araç kiralamanıza ek olarak satın alabileceğiniz ürün ve hizmetlerimiz ve bu hizmetlere ilişkin ücret bilgileri aşağıdaki gibidir. Ücret ve detayları hakkında bilgiye online rezervasyon esnasında veya şubelerimizden de ulaşabilirsiniz.

Ek Hizmet TürüAçıklamaTutar
Adrese TeslimAdrese Teslim Seçilen ofisin, 15 km'lik ilçe sınırları içerisinde, belirttiğiniz adrese, çalışma saatleri içerisinde araç teslim edilir. Aynı gün içerisindeki rezervasyonlarda, araç teslim hizmetinizin kesin onayı, ilgili ofis tarafından aranarak verilecektir. Bu hizmetimizden yararlanabilmeniz için, firmamızdan daha önce kiralama yapmış olma koşulu aranmaktadır. (Kiralama yapılacak şubeden bilgi alınmalıdır.)₺ 900,00
Adresten İadeSeçilen ofisin, 15 km'lik ilçe sınırları içerisinde, belirttiğiniz adresten, çalışma saatleri içerisinde araç iade alınır. (Kiralama yapılacak şubeden bilgi alınmalıdır.)₺ 900,00
Mini Hasar GüvencesiMini Hasar Güvencesi Araçta 2500 TL' ye kadar oluşan maddi hasarları, müşteri yazılı beyanı ile polis raporuna gerek kalmaksızın teminat kapsamına alır. ₺ 60,00 X gün₺ 180,00 x gün
Süper Mini Hasar GüvencesiAraçta 5000 TL' ye kadar oluşan maddi hasarları, müşteri yazılı beyanı ile polis raporuna gerek kalmaksızın teminat kapsamına alır. Zorunlu mali mesuliyet sigortasına ilave olarak, üçüncü şahıslara karşı maksimum 250.000 TL tutarında güvence sağlar.₺ 210,00 x gün
Maksimum GüvenceAraçta 7500 TL' ye kadar oluşan maddi hasarları, müşteri yazılı beyanı ile polis raporuna gerek kalmaksızın teminat kapsamına alır. Zorunlu mali mesuliyet sigortasına ilave olarak, üçüncü şahıslara karşı maksimum 500.000 TL tutarında güvence sağlar.₺ 280,00 x gün
Premium Hasar Güvence PaketiAraçta LCF Dahil 15000 TL' ye kadar oluşan maddi hasarları,müşteri yazılı beyanı ile polis raporuna gerek kalmaksızın teminat kapsamına alır. Zorunlu mali mesuliyet sigortasına ilave olarak, üçüncü şahıslara karşı maksimum 500.000 TL tutarında güvence sağlar. 1 adet hasar için geçerlidir.₺ 550,00 x gün
IMM Güvence PaketiZorunlu mali mesuliyet sigortasına ilave olarak, üçüncü şahıslara karşı maksimum 500.000 TL tutarında güvence sağlar.₺ 90,00 x gün
Lastik, Cam, Far Sigortası Eko GruplarAraçtaki standart kasko, lastik, cam ve farlara verilen hasarları kapsamamaktadır. Bu sigorta ile lastik, cam, far hasarları da teminat altına alınmaktadır. 1 adet hasar için geçerlidir.₺ 97,00 x gün
Lastik, Cam, Far Sigortası Orta GruplarAraçtaki standart kasko, lastik, cam ve farlara verilen hasarları kapsamamaktadır. Bu sigorta ile lastik, cam, far hasarları da teminat altına alınmaktadır. 1 adet hasar için geçerlidir.₺ 150,00 x gün
Lastik, Cam, Far Sigortası Üst GruplarAraçtaki standart kasko, lastik, cam ve farlara verilen hasarları kapsamamaktadır. Bu sigorta ile lastik, cam, far hasarları da teminat altına alınmaktadır. 1 adet hasar için geçerlidir.₺ 220,00 x gün
Lastik, Cam, Far Sigortası Lüks GruplarAraçtaki standart kasko, lastik, cam ve farlara verilen hasarları kapsamamaktadır. Bu sigorta ile lastik, cam, far hasarları da teminat altına alınmaktadır. 1 adet hasar için geçerlidir.₺ 400,00 x gün
Ferdi kaza sigortasıSürücü ve araç içindeki yolcuları sigorta limitleri dahilinde güvence altına alır.₺ 120,00 x gün
Ek SürücüAracı kullanacak her sürücü sözleşmede olmalıdır. Aksi taktirde sigorta ve sözleşme koşulları geçersiz kalır.₺ 70,00 x gün
Genç SürücüEkonomik ve Orta grup segment araç için geçerlidir. Min 23 yaş, ehliyetinin 1 yılı doldurmuş olması gereklidir; Genç sürücü paketi alan Max güvence paketi almak zorundadır.₺ 450,00 x gün
Çocuk KoltuğuYasalara göre 36 kg altındaki çocuklar için araçlarda çocuk koltuğu kullanmak zorunludur.₺ 300,00 x gün
İptal / İade GüvencesiRezervasyonunuzun alış saatinden önce talep edildiği taktirde, ücret kesintisi olmadan iptal edilmesine olanak sağlar. Ayrıca aracı rezervasyon bitiş tarihinden önce iade ederseniz, yeniden hesaplanan kiralama ücreti sonrasındaki fazla tahsilat tarafınıza iade edilecektir.₺ 70,00 x gün
Kış Lastiği B SegmentiKasım – Nisan ayları arasında talep edildiği taktirde kış lastikli araç hizmeti sağlanır.₺ 110,00 x gün
Kış Lastiği C SegmentiKasım – Nisan ayları arasında talep edildiği taktirde kış lastikli araç hizmeti sağlanır.₺ 170,00 x gün
Kış Lastiği I (C Plus) SegmentiKasım – Nisan ayları arasında talep edildiği taktirde kış lastikli araç hizmeti sağlanır.₺ 210,00 x gün
Kış Lastiği D SegmentiKasım – Nisan ayları arasında talep edildiği taktirde kış lastikli araç hizmeti sağlanır.₺ 210,00 x gün
Kış Lastiği E SegmentiKasım – Nisan ayları arasında talep edildiği taktirde kış lastikli araç hizmeti sağlanır.₺ 280,00 x gün
500 Km Ek Sürüş PaketiStandart Kilometre Limitlerine ek olarak 500 Km tanımlanır.₺ 1.550,00
1000 Km Ek Sürüş PaketiStandart Kilometre Limitlerine ek olarak 1000 Km tanımlanır.₺ 2.450,00
1500 Km Ek Sürüş PaketiStandart Kilometre Limitlerine ek olarak 1500 Km tanımlanır.₺ 3.100,00
2000 Km Ek Sürüş PaketiStandart Kilometre Limitlerine ek olarak 2000 Km tanımlanır.₺ 3.550,00

IX- ARAÇTA TESPİT EDİLEN HASAR VE ZARARLARA UYGULANACAK YANSITMA TUTARLARI VE HİZMET BEDELLERİ

Aracın sözleşme sonunda iadeleri sırasında olağan kullanımdan kaynaklanan eskimelerden müşterimiz sorumlu değildir. Ancak olağan kullanım dışında oluşmuş ve araç iade tutanağında tespit edilmiş, her türlü hasar ve eskimeden ve araç ekipmanlarındaki eksilmelerden müşteri sorumlu olacaktır. Ayrıca sigorta teminatı kapsamı dışında kalan yahut sözleşmeye aykırı kullanım bulunan hallerde de tablodaki rakamlara uygun olarak yansıtma yapılacaktır. Araç dönüşünde uygulanacak hasar maliyet tablosu aşağıdaki gibidir. Ayrıca uygulanan hasar yansıtma tutarı üzerinden %5 hasar hizmet bedeli ayrıca tahsil edilecektir.

ARAÇ GERİ DÖNÜŞÜ YANSITMA TUTARLARI TABLOSU
*Belirlenen tutarlar minimum tutarlar olup, yetkili servis tutarlarına göre artış gösterebilir.
Otomobil Dışı HasarlarKüçükOrtaBüyük
Ön Tampon₺3.750₺8.600₺17.250
Arka tampon₺3.750₺8.600₺17.250
Motor Kaputu₺4.500₺9.750₺23.700
Sağ Ön Çamurluk₺4.150₺8.600₺19.875
Sol Ön Çamurluk₺4.150₺8.600₺19.875
Sağ Ön kapı₺4.150₺9.750₺23.700
Sol Ön Kapı₺4.150₺9.750₺23.700
Sağ Far₺5.750₺8.600₺34.500
Sol Far₺5.750₺8.600₺34.500
Sağ Arka Kapı₺4.150₺9.750₺23.700
Sol Arka Kapı₺4.150₺9.750₺23.700
Sağ Arka Çamurluk₺4.150₺9.750₺23.700
Sol Arka Çamurluk₺4.150₺9.750₺23.700
Tavan₺5.200₺20.500₺45.000
Bagaj Kapağı₺8.300₺14.500₺33.100
Sağ Fren Lambası₺14.300₺18.000₺18.000
Sol Fren Lambası₺14.300₺18.000₺18.000
Ön ve Arka silecekler  ₺1.500
Lastik (1 Adet)  ₺6.500
Jant (1 Adet)  ₺14.400
Sağ-Sol Ayna₺2.210₺6.375₺15.750
Ön - Arka Cam  ₺21.550
Marşbiyel₺4.500₺10.800₺28.750
Diğer   
Otomobil İçi HasarlarÇizikOnarımDeğişim
Detaylı Temizlik ₺2.900 
Sigara Yanığı (1 yanık İçin)  ₺1.700
Koltuklar (1 koltuk için)  ₺8.000
Stepne & Trafik Seti  ₺11.500
Döşeme (Kapı & tavan) ₺8.000₺23.000
CD - Teyp Çalar  ₺46.000
DiğerHizmet Bedeli
Hasar Yönetim bedeliHasar bedelinin %5 i
Yakıt Dolum ServisiEksik yakıt tutarının %40 ı
AD-Blue Dolum ServisiDeğişken
Kullanıcı Hatası Kaynaklı Yol YardımDeğişken
Ruhsat₺4.800
Plaka₺2.500
HGS Geçiş HizmetiGeçiş + %10 ilave
Bağlı Araç Çözüm İşlem Bedeli₺7.500 (İstanbul İçi) - 15.000 TL (İstanbul İçi + Alkollü) - 15.000 TL (İstanbul Dışı) - 25.000 TL (İstanbul Dışı + Alkollü)

Araçlarda ARD FİLO KİRALAMA marka ve iletişim bilgilerinin yer aldığı plaka altıklarının kiralama süresince takılı bulundurulması zorunludur. Aksi durum sözleşme şartlarına aykırılık kabul edilecektir. Plaka altlığı olmadan yapılan araç iadelerinde tabloda yer alan plaka ücreti yansıtılacaktır.

KİRACI’nın kusurlu olduğu kazalarda kusur oranınca hesaplanacak hasar tutarı ve hasar bedelinin %5 i; ek paket alımlarında ise limit üstünde kalan hasar bedeli ve hasar bedelinin %5’i hizmet bedeli müşteriden tahsil edilecektir. Sigorta teminatı dışında kalan her türlü hasarda da hasar tutarı ve bu tutarın %5‘i oranında hizmet bedeli alınmaktadır.

X- SİGORTA TEMİNATI VE KAZA ANINDA YAPILMASI GEREKENLER

Araçların zorunlu mali mesuliyet sigortaları şirketimiz tarafından yaptırılır. Kiralanan aracın kiralandığı süre içinde üçüncü kişilere verdikleri zarardan doğacak her türlü maddi – bedeni tazminat ve giderler ARD FİLO KİRALAMA tarafından yaptırılan zorunlu trafik sigortası limitleri kapsamında (sözleşmede ve kiralama koşullarında yer alan istisnalar haricinde) karşılanır. MÜŞTERİ sigorta teminatı dışında kalan (sahte rapor, alkollü kullanım, olay yeri terk, ehliyetsiz kullanım, v.b.) veya sigorta limitlerinin üzerindeki hak ve taleplerden sorumludur.

Araçta meydana gelebilecek hasarlarda, tek taraflı kazalarda sadece ARD FİLO KİRALAMA aracının ve sürücüsünün, birden fazla aracın karıştığı kazalarda da tüm araçların ve sürücülerin birlikte trafik kaza raporu, alkol raporu, ehliyet fotokopisi gibi belgelerin düzenlenerek asıllarının veya tasdikli fotokopilerinin, en geç 24 saat içinde ARD FİLO KİRALAMA ' ya ulaştırılması gerekmektedir. Aksi durumda hasar bedeli, ortaya çıkan zarar ve aracın tamirde geçen günlerine ait kira bedeli ve hasar tutarı üzerinden %5 hizmet bedeli müşteriden tahsil edilecektir.

Dilerseniz VIII- EK ÜRÜN, SİGORTA VE HİZMETLER bölümünde yer alan ek sigorta paketlerini satın alarak standart sigorta paketlerine ek sigorta teminatlarından faydalanabilirsiniz.

XI- ARAÇ TAKİP

ARD FİLO KİRALAMA, gerek kamu güvenliği, gerekse de başta mülkiyet hakkı olmak üzere meşru tüm haklarını muhafaza amacıyla, araçlarda araç takip sistemi kullanmaktadır. ARD FİLO KİRALAMA kamu güvenliği veya meşru menfaati için gerekli olmadıkça konum bilgilerine erişmemeyi ve üçüncü kişi ve kurumlarla paylaşmamayı taahhüt eder.

Araç takip sisteminin sökülmesi ve/veya bağlantının kesilmesi hali ARD FİLO KİRALAMA açısından sözleşmeye aykırılık kabul edilecektir.

XII- ZARARIN DOĞRUDAN MÜŞTERİYE YANSITILACAĞI HALLER

- Müşteri, Gümrük yasaları ve ateşli silahlar mevzuatı başta olmak üzere, T.C. kanunlarına ve yönetmeliklerine aykırılık teşkil edecek şekilde taşınması suç olarak belirtilen eşyaların taşınması ve/veya diğer gayrikanuni işlerde kullanmayacağı ve/veya kullandırmayacağını, araçta hiçbir değişiklik yapmamayı, ücretli taşımacılık yapmamayı, ticari maksat ile yolcu ve eşya taşımamayı, araca zarar verecek ve yükleme haddini aşacak şekilde yük ve eşya taşımamayı, kurban ve/veya et taşımacılığında, canlı cansız hayvan taşımacılığında, karayolu dışında ve tarifesiz feribotlarda kullanılmasında feribot ile ro-ro ile taşımamayı, başka araçların çekilmesinde kullanmamayı ve araca römork bağlamamayı, Yarış, ralli, motorlu sporlar ile trafiğe kapalı ve uygun olmayan yollarda, dağlık arazi, kum, bataklık, dere yatağı vs. gibi yerlerde ve amaçları dışında veya tahammül güçlerine uygun olmayan yer ve yollarda kullanmayacağı veya kullandırmayacağını, Uyuşturucu etkisi altında veya alkollü olduğu hallerde otomobil kullanmayacağı ve kullandırmayacağını, kabul ve taahhüt eder. Bu gibi durumlarda oluşan hasarlardan sigorta ve kasko kapsamında olup olmadığına bakılmaksızın Müşteri sorumlu olacaktır.

- Kullanıcı hatası veya müşterinin sözleşme kapsamındaki yükümlülüklerine aykırı davranışları nedeni ile araçta ortaya çıkan her türlü hasar onarım bedelleri ve diğer her türlü masraf ve zararlar ile harici etkenler (Yanlış yakıt dolumu veya Üretici markanın uygun görmediği özellikteki yakıt kullanılması vb.) neticesinde meydana gelen zararlar kasko yahut trafik sigortası kapsamında olup olmadığına bakılmaksızın MÜŞTERİ tarafından karşılanacaktır.

- Aracın MÜŞTERİ yahut ek sürücünün kusuruyla (anahtar üzerinde bırakma, anahtarla çalınma vb.) sigorta teminatı dışında kalacak şekilde çalınması yahut herhangi bir şekilde başkasının eline geçmesi vb. gibi herhangi bir nedenle aracın zilyetliğinin kaybedilmesi durumunda ya da aracın müşteri tarafından geri getirilmemesi/çalınması durumunda müşteri aracın piyasa değeri başta olmak üzere ARD FİLO KİRALAMA’ nın uğrayacağı diğer tüm zararları karşılamakla yükümlüdür.

- Araçta meydana gelebilecek hasarlarda, tek taraflı kazalarda sadece ARD FİLO KİRALAMA aracının ve sürücüsünün, birden fazla aracın karıştığı kazalarda da tüm araçların ve sürücülerin birlikte trafik kaza raporu, alkol raporu, ehliyet fotokopisi gibi belgelerin düzenlenerek asıllarının veya tasdikli fotokopilerinin, kaza tarihinden itibaren 24 saat içerisinde ve en geç araç iadesinde ARD FİLO KİRALAMA ’ya ulaştırılması gerekmektedir. Aksi durumda hasar bedeli, ortaya çıkan zarar ve aracın tamirde geçen günlerine ait kira bedeli MÜŞTERİ tarafından karşılanacaktır.

- Araçtan radyo, stepne, avadanlıklar vb. şeylerin çalınması veya kaybolması halinde bunlara ilişkin bedeli MÜŞTERİ ödemekle mükelleftir. Ek sigorta paketi alınmaması halinde lastik yarılması, jantta oluşan hasarlar, jant kapağı ve stepne çalınması, ruhsat, plaka, yangın söndürücü ve ekipmanların zarar görmesi hallerinden sorumluluk tamamen MÜŞTERİ’ ye aittir.

- MÜŞTERİ’ nin veya ek sürücünün trafik kuralı ihlali (aşırı hız, ters yöne girme, trafik ışığı kural ihlali, drift, makas atma vb. gibi) nedeniyle meydana gelebilecek kazalarda; işbu kazalara ilişkin tutulacak trafik kazası tespit tutanaklarında yahut başkaca herhangi bir delille trafik kuralı ihlalinin müşteri veya aracı teslim etmiş olduğu kullanıcı tarafından yapıldığının tespit edilmesi halinde, Müşterinin veya ek sürücünün kusur oranı ve kasko veya trafik poliçesinden karşılanıp karşılanmadığına bakılmaksızın araçta meydana gelebilecek hasarlara ilişkin ARD FİLO KİRALAMA tarafından belirlenecek onarım ve değer kaybı bedelinin tamamı ve bu bedel üzerinden hesaplanacak %5 hasar hizmet bedeli müşteriden tahsil edilir.

- Araç seyir halindeyken (Müşterinin veya ek sürücünün kusuru olsun veya olmasın) herhangi bir hayvana ya da canlıya çarpılması veya araç park halindeyken bir hayvan tarafından araca zarar verilmesi halinde meydana gelecek zararın tamamı KİRACI tarafından karşılanacaktır.

XIII- İPTAL/CAYMA KOŞULLARI VE CEZAİ ŞART

Müşterinin 6502 sayılı Kanun ve 29188 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği md. 15/1(g) hükümleri uyarınca cayma hakkı bulunmamaktadır.

Ancak müşteri, aracın teslim tarihine 24 saatten daha fazla bir süre varken rezervasyonu iptal ederse, ödediği tüm tutar müşteri memnuniyeti çerçevesinde kredi kartına iade edilecektir. İptal talebinin aracın talep edilen/kararlaştırılan teslim alınış saatine 24 saatten daha az zaman kala yapılması veya iptal talebi olmaksızın aracın belirtilen gün ve saatte teslim alınmaması durumunda ise 3 günlük kiralama ücreti tutarında bir cezai şart kesintisi yapıldıktan sonra kalan bedel müşteriye ait kredi kartına iade edilecek, rezervasyon 3 günden daha az süreli ise herhangi bir bedel iadesi yapılmayacaktır.

XIV- SÖZLEŞMEYE AYKIRI KULLANIM HALİNDE KİRALAYANIN FESİH HAKKI VE CEZAİ ŞART

Aracın müşteri veya ek sürücü dışında başka kişi/kişiler tarafından kullanılması ve/veya kiralanan aracın sözleşme şartları ve amaç dışında kullanımının tespiti halinde veya müşterinin sözleşmeden doğan yükümlülüklerini hiç veya gereği gibi yerine getirmemesi halinde ARD FİLO KİRALAMA sözleşmeyi tek taraflı olarak feshetme hakkına sahiptir. Bu durumda, ARD FİLO KİRALAMA kira bedelinin tamamına hak kazanır ve müşteriye herhangi bir bedel iadesi yapılmaz. Ayrıca ARD FİLO KİRALAMA ’nın sözleşmeye aykırılıktan doğan bir zararı varsa müşteriden bu zararların tazminini talep edebilecektir.

whatsapp gsm
Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Kabul Et